Max Verstappen: „Eu sunt pilotul, nu tata!”

Max Verstappen a declarat că el singur va decide dacă rămâne sau nu la Red Bull pe termen lung după ce tatăl său, Jos, a postat pe Twitter un articol în care sugera că fiul său ar putea părăsi echipa.

Verstappen are un contract semnat cu Red Bull Racing până la sfârșitul anului 2020.
În pofida acestui lucru, s-au intensificat speculațiile cu privire la viitorul tânărului pilot olandez. Sunt voci care consideră că e doar o chestiune de timp până când Max Verstappen se va muta la Mercedes sau la Ferrari.

Verstappen are însă o clauză de performanță în contractul cu Red Bull, echipa alături de care a câștigat acest în acest sezon. În plus, Gazzetta dello Sport anunța recent că Helmut Marko, șeful echipei Red Bull, este îngrijorat de posibilitatea plecării lui Verstappen.

Întrebat despre comentariul postat pe Twitter de tatăl său, ulterior șters, Verstappen a precizat că el este cel care va lua deciziile privind viitorul său. ”Eu sunt pilotul, nu tatăl meu”, a declarat Max pentru GPFans. „Cred în proiectul în care suntem acum împreună cu Honda lucrăm din greu pentru a încerca să ne sporim performanța”, a adăugat el.

După șapte curse de Grand Prix, Verstappen este al patrulea în clasamentul piloților cu 88 de puncte.