McLaren dezvăluie: Ricciardo a concurat cu podeaua deteriorată

Pilotul australian Daniel Ricciardo, al șaptelea în cursa de debut cu echipa McLaren, a fost încetinit în cursă din cauza avariei provocate la podeaua monopostului MCL35M, ca urmare a contactului cu Pierre Gasly de la AlphaTauri.  Dezvăluirea a fost făcută de Andreas Seidl, șeful echipei McLaren.

Ricciardo a ocupat locul șapte la Marele Premiu din Bahrain. Un rezultat bun, dar departe de așteptările inițiale. Cu toate acestea, după câteva verificări făcute de echipă, a devenit clar că performanța lui Daniel a fost compromisă de un eșec al monopostului MCL35M.

Ricciardo încerca să-l urmărească pe colegul de echipă Lando Norris, când, după runda a patra, s-a ciocnit cu pilotul de la AlphaTauri, aripa din față a mașinii lui Gasly suferind impactul.

„Am simțit că sunt lent”, a spus Ricciardo după cursă. Nu am putut extrage cu adevărat ritmul mașinii, iar când in sfârșit am reușit, am putut să o fac pentru una sau două ture”.

Potrivit  lui Andreas Seidl a existat un motiv foarte bun pentru acest lucru. „După cursă, am găsit defecțiuni la podeaua mașinii lui Daniel din cauza impactului cu Pierre, care a intrat în spatele mașinii sale la începutul cursei”, a spus Seidl.