McLaren îi cere scuze lui Ricciardo. Ce s-a întâmplat la MP al Stiriei

McLaren și-a cerut scuze față de Daniel Ricciardo, după ce o problemă a unității de putere i-a anulat câștigul  de la MP din Stiria.

După ce părea că integrarea sa la McLaren merge tot mai bine și după ce a terminat pe locul șase la MP al Franței, Ricciardo a avut de îndurat primul weekend fierbinte pe Red Bull Ring.

Calificându-se pe locul 13, comparativ cu locul 4 pentru coechipierul Lando Norris, australianul a început atacul în primele tururi și a urcat pe locul opt, înainte de a se plânge de „puterea redusă” și a coborât înapoi pentru a termina în poziția sa de start. Directorul echipei, Andreas Seidl, a explicat: „A existat o problemă de control pe partea unității de putere, care a afectat livrarea de energie pentru o jumătate de tură, pe care am putut-o recupera cu niște comutatoare pe volan. Dar, din cauza asta, a pierdut patru poziții și apoi a rămas blocat în trafic și cursa sa s-a cam terminat”.

„Desigur că se simte ca o ocazie ratată de Daniel, după ce am fost în P9 după primele ture și înaintea lui Ferrari. Este clar că în bătălia în care ne aflăm trebuie să ai două mașini care să înscrie puncte tari în fiecare weekend”, a mai spus Seidl.