McLaren își dorește acord cu Alonso, dar nu în F1

Zak Brown vrea să-l țină pe Fernando Alonso sub umbrela McLaren, dar a exclus perspectiva ca acesta să revină cu echipa în Formula 1.

McLaren a fost prima echipă care a confirmat garnitura sa de piloți din 2020, rămânând cu combinația Carlos Sainz și Lando Norris, ceea ce i-a condus la o finală probabilă pe locul patru în campionatul constructorilor.

Alonso s-a confruntat cu circuitul Indianapolis 500 după ieșirea din F1, dar nu va face parte din linia IndyCar a echipei, întrucât revine la seria americană în 2020.

Deși anul viitor aduce un nou lot de regulamente în F1, lucru despre care Alonso a spus că l-ar putea ispiti, Brown anunță că pilotul spaniol  nu va fi cu McLaren. ”Acum avem o echipă IndyCar acum. Continuăm să ne uităm la WEC. Îl avem pe Mika Hakkinen cu un contract pe termen lung, în calitate de ambasador. Deci cred că vom discuta cu Fernando la sfârșitul anului și vom vorbi doar despre ce el vrea să facă de-acum înainte și ce vrem să facem pentru a merge mai departe”, a declarat Brown.

”Fernando este un talent imens. Am o relație foarte bună cu el și cred, având în vedere diferitele activități de curse pe care le desfășurăm, că este unul dintre cei mai rapizi piloți din lume. Noi ne-am pregătit deja direcția de viitor în Formula 1 cu piloții actuali. Dar, în funcție de celelalte activități ale noastre, suntem foarte deschiși să continuăm o relație cu Fernando”, a adăugat el.