McLaren lasă testul de la Abu Dhabi pe mâna lui Sainz

Carlos Sainz va conduce, pentru prima dată, o mașină McLaren, în testul cu pneurile Pirelli, care va avea loc săptămâna viitoare la Abu Dhabi. Pilotul iberic va pleca de la Renault și va concura, miercuri, la Marele Premiu din Abu Dhabi, unde va avea prima experiență cu modelul MCL33, în timp ce coechipierul său din 2019, Lando Norris, va concura marți.

Printre piloții care vor încerca pentru prima dată mașinile echipelor lor viitoare se numără George Russell (Williams) și Lance Stroll (Racing Point Force India).

Este posibil ca și Kimi Raikkonen să aibă permisiunea de a pilota pentru Sauber, dar încă nu s-a confirmat prezența sa. În paralel, Red Bull a precizat că Daniel Ricciardo nu va putea să conducă pentru Renault.
Este cert însă că Charles Leclerc va pilota pentru Ferrari, Robert Kubica va împărți Williams cu Russell, iar Pierre Gasly va deveni pentru prima dată pilotul oficial al Red Bull.

Testul de la Abu Dhabi este ultima ocazie pentru Pirelli de a aproba caracteristicile tehnice ale pneurilor sale din 2019, toate echipele având șansa de a le încerca. Echipele nu au voie să încerce piese noi ale mașinilor la test.