Mercedes a dominat primele sesiuni de antrenamente ale noului sezon de F1

Trei Mercedes în fața Ferrari. Titlul, după prima zi de teste din Austria, la patru luni de la singura probă de pistă din 2020, conține o confirmare și o surpriză. Hamilton și Bottas, diferențiați cu o zecime, continuă să domine F1.

În cea de-a doua sesiune de antrenamente libere desfășurate vineri, Mercedes a fost din nou în frunte. Cu Lewis Hamilton și Valtteri Bottas, ambii de la echipa germană, au terminat la patru zecimi de secundă, pe primul, respectiv al doilea loc, în ultima sesiune de F1, așa cum au făcut-o în FP1. Între timp, Racing Point și-a continuat forma pre-sezon cu Sergio Perez pe poziția a treia. Red Bull nu a ajuns pe podium în prima zi și, în cele din urmă, a terminat cu Vettel pe opt și pe treisprezece în FP2. Locul patru i-a revenit lui Vettel la volanul monopostului Ferrari.

Romain Grosjean a fost primul care a urcat pe pistă după-amiază. După o primă dezamăgire, în care francezul a condus doar șase ture, echipa a decis să-l trimită direct pe pistă. El a fost, de asemenea, primul care a stabilit un timp, cu un 1.09.788. Dar a fost prins din urmă de Carlos Sainz, care a ajuns cu o secundă mai repede.

După o jumătate de oră de antrenament, Lewis Hamilton a fost cel mai rapid, cu un timp de 1.05.095. Max Verstappen l-a urmat la două zecimi. În spatele lui se afla Lance Stroll.

Deosebit de frapant este faptul că primele șase locuri sunt formate din trei echipe, Mercedes, Red Bull Racing și Racing Point. Fără Ferrari.