Mercedes a prezentat noul monopost pentru sezonul 2019

Mercedes a dezvăluit noul monopost W10 pentru sezonul 2019, care speră că îi va aduce al șaselea titlu consecutiv de campion.

Săgețile Argintii speră că noul monpost, care este in continuare predominant argintiu, va călca pe urmele celor cinci mașini anterioare, care au obținut victorii duble în campionatele de piloți și de constructori.

Deși Mercedes și-a anunțat fanii că va exista un aspect radical nou al monopostului din 2019, aspectul camuflat lasă puține elemente la vedere. Modelul W10 a fost adaptat pentru a se conforma noilor reglementări, dar a păstrat aceeași lungime a distanței dintre axe ca și predecesorul său.

Directorul tehnic, James Allison, a declarat: „O inspecție strictă va arăta că realizarea acestui concept a fost mai mult rafinată”.

Odată cu introducerea unor noi reglementări în vigoare pentru 2019, dominația Săgeților Arginii în F1 poate fi amenințată. „Sezonul 2019 va fi o nouă provocare pentru noi toți”, a spus Toto Wolff. „Începem sezonul cu zero puncte, așa că nu luăm nimic de-a gata și nu avem sentimentul că suntem în față”, a adăugat Wollff.

Echipa va testa noul monopost în cadrul unui eveniment pe circuitul de la Silverstone, înainte de startul primei sesiuni de teste premergătoare noului sezon, care se va desfășura săptămâna viitoare pe circuitul de la Barcelona.