Mercedes, ajutată de Ferrari să schimbe roata lui Bottas

Ferrari a încercat să-i ajute pe mecanicii Mercedes să îndepărteze roata blocată care l-a determinat pe Valtteri Bottas să se retragă de la MP din Monaco.

Finlandezul a abandonat în turul 31, de pe locul al doilea, din cauza faptului că, la intrarea la boxe, mecanicii nu au putut să-i schimbe roata.

Momentul absolut ciudat, cu mecanicii care nu au reușit să scoată și să schimbe roata dreapta față a finlandezului, în timpul unui pitstop, a creat o problemă majoră pentru echipa din Brackley. Asta înseamnă că Red Bull a trecut pe primul loc în campionatul mondial al constructorilor.

„Pistolul a făcut piulița roții complet rotundă”, a declarat șeful echipei Toto Wolff. „Nu am văzut niciodată așa ceva. Nu a mai rămas nimic din aceasta, iar Valtteri ne-a spus că vedea așchii de metal zburând în sus”, a spus Wolff.

„Trebuie să vedem dacă este o eroare de proiectare sau o defecțiune a mai multor sisteme”, a spus Wolff.
„Nu are nimic de-a face cu mecanicul”, a insistat el. „El este de fapt unul dintre cei mai buni și mai în formă din echipă atunci când vine vorba de viteza de oprire”.

Bottas este cel care a tras concluzia: „Este incredibil de dezamăgitor și o situație care nu trebuie să se mai repete niciodată. Este o mare greșeală”.