Mercedes are „indicații clare” pentru dezvoltarea W10

Directorul tehnic al echipei Mercedes, James Allison, spune că echipa de F1 are „indicații clare” cu privire la direcția de dezvoltare pe care trebuie să o adopte, după ce a câștigat în fața celor de la Ferrari la Marele Premiu din Bahrain.

Deși Lewis Hamilton și Valtteri Bottas au terminat pe locurile unu și doi după ce pilotul Ferrari, Charles Leclerc, a avut o problemă la motor, monoposturile de la Maranello au dominat clar, cu un ritm superior tot weekend-ul.

Allison a recunoscut că Mercedes a avut norocul să îi revină atât de multe puncte, explicând că echipa vrea să facă un pas suficient de mare pentru a obține victoria pe merit. ”Un rezultat uriaș pentru noi. Și o mare ușurare într-un week-end în care nu am fost atât de competitivi încât să obținem atât de multe de puncte”, a declarat Allison.

Allison a declarat că W10, care a dominat Marele Premiu australian, a fost „nepotrivit” și „nervos” în Bahrain chiar de la începutul week-end-ului. ”Pneuri foarte diferite, cu caracteristici diferite, și chiar de la început am avut o mașină care a fost puțin nepotrivită”, a adăugat el.

Allison a mai spus că a fost o surpriză forma puternică a echipei, în Australia. „Probabil că cel mai simplu răspuns ar fi că acesta este un sport cu adevărat dificil, unde trebuie să fie totul absolut perfect dacă vrei să ai un week-end ca la Melbourne”.