Mercedes castigatori dupa 57 de ani

Stim ca majoritatea ar fi vrut ca Schumi sa obtina aceasta prima victorie si poate o merita mai mult cunsocut fiind faptul ca este cel mai bun pilot in dezvoltarea unei masini. Dar totul are un scop si nimica nu este intamplator. Rosberg a facut un tur cu care a uimit pe toata lumea in calificari – nu credem ca distanta in calificari intre el si Michael va fi in continuare de 0.6s cum a fost in China – dar si cursa avuta de Nico a fost una fara greseala. A pus peste jumatate de secunda in fata colegului sau. Nu am uitat de faptul ca Michael a procedat la fel si in India, l-a lasat pe Rosberg sa se distanteze si apoi a iesit in fata lui in cursa din New Delhi si declaratia lui spune ca a avut o cursa pe care o controla, adica lucrurile decurgeau intr-o anumita masura asa cum isi planificase pana la oprirea de la boxe.

Mercedes a aratat ca are o masina foarte rapida si in calificari dar si in cursa. Nu a fost nimeni constant mai rapid ca Rosberg, decat cand erau pe pneuri noi si Nico nu si le schimbase pe ale sale. Este clar ca sunt cel putin a treia forta in Formula 1 in acest moment si daca sunt in fata lui Red Bull sau nu, o sa o putem afirma dupa Barcelona, cand echipele vin cu inovatii si cand incep circuitele mai virajate. Bahrain-ul este un circuit din nou rapid cu 3 linii drepte care ii va favoriza pe cei de la Mercedes in fata celor de la Red Bull, dar nu si in fata celor de la Mclaren care daca vor pleca de pe locuri mai bune decat au plecat in China vor fi favoriti.

Felicitari Brawn, felicitari Rosberg, felicitari Haug si felicitari Michael! Dupa 2 ani de munca iata ca au reusit sa obtina o victorie si mai important o masina capabila de victorii.

Ne indreptam spre Bahrain si ne dorim sa il vedem pe Michael pe podium si printr-o minue impreuna cu Alono si Kimi, „batranii” Formulei 1.