Mercedes dă vina pe Ferrari pentru problemele actuale

Toto Wolff, șeful echipei Mercedes, a declarat că îngrijorările echipei privind fiabilitatea unității de putere provin din lupta cu Ferrari, încă din anul 2019. Scuderia dorea să producă cea mai bună unitate de putere la începutul anului 2019, dar controversa a crescut rapid în jurul motorului său. Max Verstappen a declarat public la acea vreme că Ferrari „a trișat” pentru a câștiga un avantaj.

Se presupune că acest lucru s-a făcut prin modificarea modului în care se facea fluxul de combustibil și arderea uleiului în cadrul unității de alimentare, iar FIA a emis Directive tehnice pentru a împiedica echipele să aibă aceeași abordare în 2020, deși nu erau dovezi concludente dacă s-au încălcat regulile în 2019.

Wolff spune că acel moment a costat echipele la capitolul construirii unei unități de putere cu fiabilitate deplină. ”Am fost foarte presați în 2019 și am venit cu o unitate de putere în 2020 care era chiar acolo, dar poate că asta a pus mai multă presiune”, a spus Wolff, citat de Motorsport.com.

„Nu ne simțim încă 100% confortabil din punctul de vedere al fiabilității și din punctul de vedere al degradarii. Ceea ce știm cu siguranță este că pierdem putere cu cât o folosim mai mult”, a precizat șeful Mercedes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.