Mercedes îmbunătățește motorul pentru MP al Austriei

Echipa Mercedes și clienții Racing Point și Williams vor conduce un nou motor la Marele Premiu al Austriei, după ce producătorul german a făcut o serie de remedieri suplimentare de fiabilitate.

Fabrica HPP din Brixworth a făcut deja unele modificări între testul de la Barcelona și prima cursă, urmate de multe altele, în ciuda restricțiilor impuse de lockdown-ul provocat de pandemie.

Departamentele pentru motoare au fost supuse unei opriri oficiale pentru prima dată în lunile martie-mai, în urma unei decizii a Consiliului Mondial al FIA.

Pentru Mercedes, fiablitatea a fost precum călcâiul lui Ahile, la testul de la Barcelona, din februarie, atât echipa de lucru cât și Williams necesitând modificări neprogramate.

Au existat probleme de răcire cu MGU-H la primul test, care au fost rezolvate pentru a doua sesiune, unde au existat două eșecuri, dar problema a fost abordată înainte de Australia.

Mercedes a dezvăluit și noile costume pentru cursa neagră pe care trebuie să le poarte Lewis Hamilton și Valtteri Bottas în paralel cu trecerea la noua livrea a monopostului, care, de asemenea, va fi neagră. În semn de susținere a mișcării anti rasism Black Lives Matter.