Mercedes obține mai mult timp în tunelul de vânt

Mercedes a fost declarată drept una dintre cele patru echipe cărora li se va acorda timp suplimentar în tunelul de vânt pentru a testa piese aerodinamice în acest sezon.

O reajustare a timpului a permis Mercedes să efectueze mai multe teste de tunel de vânt pentru piesele lor, datorită poziției sale actuale în Campionatul Constructorilor.

Schimbarea planificată la mijlocul sezonului oferă echipelor Alpine, Aston Martin și Haas mai mult timp în tuneluri de vânt decât anul trecut, din cauza faptului că au fost mai jos în clasament decât de anul trecut.

În schimb, Red Bull, Ferrari, AlphaTauri și Williams vor avea mai puțin timp să dezvolte părți aerodinamice în tunelurile de vânt, deoarece și-au îmbunătățit poziția în clasamentul constructorilor, doar McLaren și Alfa Romeo ocupând în prezent aceleași poziții.

Dar ATR acționează și ca un sistem prin care utilizarea tunelului alocată unei echipe se schimbă în funcție de clasamentul acesteia în clasamentul constructorilor.

Cu fiecare loc pierdut în clasamentul constructorilor vine o creștere cu 2,5% a timpului permis în tunelul de vânt, astfel încât, odată cu schimbarea pozițiilor Mercedes și Red Bull, există și o moficare de 5% în favoarea Mercedes pentru a testa piesele aerodinamice.