Mercedes rămâne fără șeful departamentului motoare, Andy Cowell

Andy Cowell, omul care a supravegheat producția unităților de putere hibrid V6, care au câștigat șase campionate mondiale duble pentru Mercedes, urmează să renunțe la postul de director general.

Cowell a condus departamentul Mercedes-AMG High Performance Powertrains (HPP) în ultimii șapte ani, lucrând aici, în total, timp de 16. Acum și-a anunțat decizia de a părăsi echipa, anul viitor, în iauarie.

„După 16 ani plăcuți pe care i-am petrecut la HPP, am decis că acum este momentul potrivit să merg mai departe și să caut o nouă provocare în domeniul ingineriei. Am apreciat oportunitatea de a lucra cu Markus și Toto în definirea viitorului. Am încredere deplină în capacitatea lui Hywel și a echipei de a conduce echipa înainte”, spune Cowell.

De atunci, Cowell – care a jucat un rol și în cazul motorului Cosworth, cu care Johnny Herbert a câștigat Marele Premiu European din 1999 și cu motorul BMW, care a condus Williams la patru victorii în 2001, – a colaborat cu directorul echipei Mercedes, Toto Wollff și cu Markus Schafer, de la Daimler, pentru a defini o nouă structură de management.

Mercedes spune că Cowell va continua să lucreze alături de Thomas Hywel pentru a „susține tranziția” și va colabora la „un proiect de viitor major, până cel puțin la începutul anului 2021”.

„Modul în care Cowell a condus departamentul HPP a fost un factor cheie în succesul pe care l-am obținut în ultimele sezoane”, a spus Wolff. „El a adus o contribuție deosebită la performanțele noastre în sportul cu motor. Sunt sigur că se va bucura de mare succes în următoarea provocare pe care o va avea de înfruntat”.