Mercedes recunoaște că Ferrari are mai multe șanse pentru locul 2 la Constructori

Șeful de strategie al Mercedes, James Vowles, a minimalizat șansele echipei germane de a eclipsa rivala Ferrari în Campionatul Constructorilor, în ciuda demonstrației competitive a Săgeților Argintii în cursa din Mexico City.

Lewis Hamilton și George Russell s-au luptat până-n ultima clipă pentru un loc pe podium în Mexico City, Hamilton terminând în cele din urmă pe locul 2 și Russell pe locul 4, pilotul Red Bull, Max Verstappen, adjudecându-și din nou primul loc.

Înainte de cursa din Sao Paulo, Mercedes se află în spatele rivalilor de la Ferrari  (cu 40 de puncte) în goana pentru locul doi în Campionatul Constructorilor, iar șeful de strategie al ehipei germane, James Vowles, a făcut o evaluare de ultimă moment a șanselor. ”Suntem aici pentru a termina pe locul al doilea în campionat”, a spus Vowles în cel mai recent videoclip Race Debrief al echipei. ”Fiecare cursă pe care o putem face pentru a reduce diferența de punctaj este un succes. În Mexic am luat doar 13 puncte, așa că mai sunt încă 40 de câștigat cu două curse. Din fericire, una dintre acestea este o cursă de sprint”, a declarat el.

„Doar 40 de puncte! Trebuie să facem totul perfect și poate că Ferrari ne va oferi oportunitatea de a deschide ușa pentru a ajunge pe locul doi. Ceea ce pot să vă spun este că nu renunțăm până la ultimul steagul în carouri din Abu Dhabi”, a afirmat el.

În opinia sa, Ferrari deține în continuare avantajul în ultimele două curse ale sezonului. „Ferrari nu va fi atât de departe de noi cum au fost în Mexic”, a spus el. „Vor fi mai aproape în Brazilia și Abu Dhabi și va fi o luptă foarte strânsă între echipele noastre”, a recunoscut el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.