Mercedes și McLaren vor rotația obligatorie a personalului și curselor

Calendarul curselor de Formula 1 s-a extins în ultimii doi ani. Înainte de 2012, numărul Marilor Premii nu depășea niciodată 20, dar anul acesta sunt deja 22 și în sezonul următor chiar 23. Acest lucru pune, desigur, o presiune suplimentară asupra echipelor și a personalului. Directorul echipei Mercedes, Toto Wolff, vede o posibilă soluție la această problemă.

Rotația obligatorie a personalului

În plus față de cursele de duminică, în sezonul viitor vor fi din nou mai multe curse de sprint. Acest lucru va crea o sarcină de lucru suplimentară. Wolff și-a exprimat încrederea că Formula 1 ia în considerare acest lucru. El a luat deja măsuri la Mercedes pentru a reduce volumul de muncă. Aici se lucrează deja cu un program de rotație pentru angajați.

 

Cu toate acestea, șeful Mercedes vrea să facă un pas mai departe. „Cred că ar trebui să facem rotația obligatorie, dacă este în limita a ceea ce ne putem permite. De exemplu, ai putea avea maximum trei curse. Pentru celelalte trei curse ar trebui să aduci pe altcineva”.

La rîndul său, șeful echipei McLaren, Andreas Seidl, speră că volumul de muncă la echipe va continua să fie luat în considerare. ”Ne gândim la un calendar axat mai mult pe calitate și exclusivitate, cu aproximativseidl 20 de cuseidlrse pe an, poate cu unele care se rotesc de la an la an, astfel încât să fim disponibili”, a afirmat

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.