„Michael Schumacher are un rol mare in succesul Mercedes de astăzi”

Michael Schumacher ar trebui creditat pentru o parte din succesul remarcabil al Mercedes în F1, conform șefului echipei Toto Wolff.

Schumacher a ieșit dintr-o ‘pensie de pluș’ în 2010 pentru a se alătura Mercedesului, după ce producătorul german a preluat frâiele la echipa câștigătoare a campionatului F1: Brawn GP.

Echipa a fost competitivă la întoarcerea la sport, dar nu avea resurse pentru a se potrivi cu adevărat cu rezultatele rivalilor Red Bull Racing și Ferrari.

Lobby-ul intensiv al bordului Mercedes de către Schumacher în 2012, susținut de șeful sportului motor Mercedes, Norbert Haug, a dus la o creștere semnificativă a bugetului pentru 2013, când Wolff a fost plasat la cârma echipeo Silver Arrows.

„Michael are o pondere mare în succesul Mercedes”, a spus Wolff pentru Motorsport.

„Dacă BrawnGP nu ar fi existat și fără viziunea lui Norbert despre o echipă proprie, cu Michael ca pilot stelar, povestea noastră de succes nu ar fi existat. Schimbarea percepției consiliului de administrație pentru proiectul nostru a avut loc la sfârșitul anului 2012 și la începutul lui 2013″.

În 2012, Mercedes s-a consultat cu Wolff, acționar la acea vreme, despre cum să transforme ținuta producătorului într-o propunere câștigătoare.

„În calitate de persoană externă, mi s-a cerut să fac o comparație dacă organizația și resursele echipei Mercedes își pot îndeplini propriile așteptări pentru a câștiga campionatul mondial.

„A existat un decalaj între așteptările lor și ceea ce era posibil de fapt. Creșterea bugetului a avut loc în 2013.

„Opinia pe care am prezentat-o ​​la acea vreme a fost:„ Putem continua astfel. Apoi, evaluarea mea realistă ar fi undeva între locul trei și al șaselea. Sau putem face un pas către Red Bull. Atunci cred că de-a lungul anilor, cu noile reglementări din 2014, putem lupta pentru campionatul mondial „.

Un comentariu

  1. Schumi campionul!

    Dumnezeu sa aibă mila de el.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.