„Michael Schumacher are un rol mare in succesul Mercedes de astăzi”

Michael Schumacher ar trebui creditat pentru o parte din succesul remarcabil al Mercedes în F1, conform șefului echipei Toto Wolff.

Schumacher a ieșit dintr-o ‘pensie de pluș’ în 2010 pentru a se alătura Mercedesului, după ce producătorul german a preluat frâiele la echipa câștigătoare a campionatului F1: Brawn GP.

Echipa a fost competitivă la întoarcerea la sport, dar nu avea resurse pentru a se potrivi cu adevărat cu rezultatele rivalilor Red Bull Racing și Ferrari.

Lobby-ul intensiv al bordului Mercedes de către Schumacher în 2012, susținut de șeful sportului motor Mercedes, Norbert Haug, a dus la o creștere semnificativă a bugetului pentru 2013, când Wolff a fost plasat la cârma echipeo Silver Arrows.

„Michael are o pondere mare în succesul Mercedes”, a spus Wolff pentru Motorsport.

„Dacă BrawnGP nu ar fi existat și fără viziunea lui Norbert despre o echipă proprie, cu Michael ca pilot stelar, povestea noastră de succes nu ar fi existat. Schimbarea percepției consiliului de administrație pentru proiectul nostru a avut loc la sfârșitul anului 2012 și la începutul lui 2013″.

În 2012, Mercedes s-a consultat cu Wolff, acționar la acea vreme, despre cum să transforme ținuta producătorului într-o propunere câștigătoare.

„În calitate de persoană externă, mi s-a cerut să fac o comparație dacă organizația și resursele echipei Mercedes își pot îndeplini propriile așteptări pentru a câștiga campionatul mondial.

„A existat un decalaj între așteptările lor și ceea ce era posibil de fapt. Creșterea bugetului a avut loc în 2013.

„Opinia pe care am prezentat-o ​​la acea vreme a fost:„ Putem continua astfel. Apoi, evaluarea mea realistă ar fi undeva între locul trei și al șaselea. Sau putem face un pas către Red Bull. Atunci cred că de-a lungul anilor, cu noile reglementări din 2014, putem lupta pentru campionatul mondial „.

Un comentariu

  1. Schumi campionul!

    Dumnezeu sa aibă mila de el.

Comments are closed.