Michael Schumacher, desemnat de fani cea mai influentă persoană din istoria F1

Site-ul Formla1.com a demarat în urmă cu zece zile o campanie de desemnare a celei mai influente persoane din istoria Formulei 1. Un grup de experți fost chemat să nominalizeze 32 de nume ale celor pe care îi consideră că au avut o influență majoră asupra asupra F1 în cei 70 de ani de existență. Un demers la care au contribuit și mii de fani și care, în final, din cele 32 de nume, a nominalizat două personaje: Michael Schumacher și Bernie Ecclestone. Primiul, cel mai pilot de F1 din istoria sportului; al doilea, omul care a transformat F1 dintr-o serie de curse minoritare în campionatul de miliarde de dolari este astăzi.

În urma departajării finale, Michael Schumacher a ieșit victorios, cu 61% din voturi, iar 39% au mers la Ecclestone.

Victoria lui Michael Schumacher este mai mult decât un vot majoritar pentru trofeele obținute de unul dintre cei mai titrați piloți de curse. Este o recunoaștere a puterii și influenței lui care merg dincolo de timp. El a devenit mai mult decât un simplu un angajat și acest lucru l-a determinat nu doar să accepte oferta celor de la Ferrari de a li se alătura, după dublele sale titluri la Benetton, ci și să facă acest lucru în condițiile date de el, aducând cu el pe arhitecții succesului de la Benetton, Ross Brawn și Rory Byrne.

Chiar și pentru un dublu campion mondial, a avea o asemenea încredere și tărie de caracter pentru a dicta celor de la Ferrari pentru un tânăr de 26 de ani se poate spune că a fost ceva extraordinar.

Dar modul în care a câștigat în jurul său echipa odată a ajuns la Maranello nu a avut nimic dictatorial. Ca și la Benetton, el a format relații strânse și personale cu angajații, știa cum îi cheamă pe toți, se interesa despre familiile lor, își aducea aminte de zilele lor de naștere.

La rândul lor, i-au dat totul. Puterea sa de muncă și devotamentul față de forma fizică au dus sportul cu motor la un alt nivel. Inteligența sa s-a extins la înțelegerea dinamicii personale și organizatorice a succesului.

Un astfel de comportament a polarizat masele și, inevitabil, a fost apreciat nu doar în sport, ci și în rândul fanilor. Printre aceștia, un astfel de om a creat un personaj fantastic în jocul fără sfârșit al F1, ajutând sportul cu motor să-și câștige tot mai mulți suporteri.