Mick Schumacher: Debutul în F1 a fost „tortură”

Pilotul Haas, Mick Schumacher, fiul legendarului Michael Schumacher, spune că prima sa experiență din Formula 1 a fost o „tortură”.

Mick Schumacher a semnat cu Haas înainte de sezonul 2021 după ce a câștigat anul trecut campionatul de Formula 2.  Haas are în prezent una dintre cele mai lente monoposturi din F1, iar tânărul de 22 de ani a început cursele în spatele grilei.

La debutul în F1, Schumacher a ieșit de pe pistă, dar a reușit să termine pe locul 16 la deschiderea sezonului, la MP din Bahrain.

În timpul MP din Imola,  monopostul Haas pilotat de Mick Schumacher a rămas fără aripa față și a abandonat cursa. Și aici a terminat pe locul 16. Pilotul german nu a reușit să adune niciun punct pentru Haas.

„Nu-mi dau seama cu adevărat ce fac când sunt în mașină. Îmi place doar să conduc, așa că mă bucur de ceea ce fac”, a spus Schumacher pentru Channel 4.

„Și nu mă bucur deloc când nu sunt primul, așa că este un fel de tortură să te afli în spate, fără concurență reală”, a mărturisit Mike Schumacher.

„Prin urmare, trebuie să-mi fac singur un Grand Prix, așa că, dacă, de exemplu, dacă îl am în față pe Nicholas (Latifi) sau pe (George) Russell, pentru mine înseamnă că ei sunt liderii și trebuie să-i prind”, a mai spus pilotul german.

„Să am acest nume de familie nu îmi dă numele de familie, ci și potențial și, desigur, am și genele. De aceea cred că am un arsenal foarte bun și, poate, cel mai bun profesor din lume.”