Mick Schumacher despre Vettel: „Ce a fost tatăl meu pentru Seb, este el acum pentru mine”

Pilotul de Formula 2, Mick Schumacher, spune că îl privește pe Sebastian Vettel în același mod pe care Vettel îl privea pe legendarul Michael Schumacher.

Legendarul pilot al Germaniei, Michael Schumacher, a avut un impact uriaș asupra tânărului Sebastian Vettel, acum pilot matur la Ferrari, care niciodată nu a încercat să-și ascundă admirația și respectul față de cel care are șapte titluri de campion mondial în palmares.

Michael a fost mereu bărbatul pe care Sebastian a dorit să îl imite. Acum, Schumacher Junior spune că se uită spre Vettel cu acceași admirație.

Într-un interviu pentru Motorsport-Magazin, Mick Schumacher a explicat relația cu echipa sa și cu prietenul tatălui său: „Am foarte mult respect pentru el. Vorbim mult despre automobilism. Încerc să obțin sfaturi de la el și să le pun în practică. Este în acest sport de câțiva ani buni, mai mulți decât mine, așa că fiecare conversație pe care o avem este de ajutor. Cred că ceea ce a fost tatăl meu pentru Sebastian, este el acum pentru mine. Cineva de care mă simt apropiat și cu care pot vorbi despre automobilism”.

Schumacher a semnat cu Academia de piloți Ferrari și a intrat în cursa cu echipa de Formula 2 Prema, tânărul pilot povestind că a crescut cu Ferrari și cu italienii și simte oarecum legat de ei: „Mă simt atras de Ferrari. Am crescut alături de ei și am condus întotdeauna pentru echipe italiene, cu excepția unui sezon. Chiar de la început, când eram în karting, am condus pentru Tony Kart într-o echipă complet italiană. Singurul an în care nu am lucrat cu italieni a fost în 2015, când am concurat în Formula 4 cu Van Amersfoort. Mă întorc acum la italieni, din nou, la Prema. Pasiunea pe care o au pentru motorsport este doar grozavă. Te simți bine când ești acolo, parte a familiei Ferrari”.