Mick Schumacher la prima victorie din sezon obţinută la Monza

În urma succesului său recent, pilotul Ferrari Racing Academy, Mick Schumacher, a obtinut victoria în cursa F2 de la Monza pentru a-și asigura prima victorie din sezon.

Plecat din prima pozitie Callum Ilott a plecat bine si a reusit sa isi păstreze poziția. Cu toate acestea, începutul lui Mick Schumacher a fost cel care a atras atenția tuturor. După ce ieri a lovit masina la finalul sesiunii de calificare, tânărul german a plecat foarte bine din linia de start si a ajuns de pe locul 7 pe locul 2.

Liderul campionatului Robert Shwartzman a fost victima ieri a accidentului facut de Schumacher, deoarece nu a putut să-și îmbunătățească timpul de tură din cauza steagului roșu cauzat de german. Rusul a plecat doar de pe locul 16 și a pierdut încă un loc la start.

În turul 4, Schumacher a încercat o mișcare de depășire asupra colegului său junior Ferrari Ilott. Perechea a fost cot la cot la Turnul 1, dar șoferul Uni Virtuosi a reușit să păstreze conducerea.

În turul următor, Yuki Tsunoda, junior al echipei Red Bull, l-a intrecut pe protejatul Renault Christian Lungaard pentru a lua locul 3. Liderul campionatului Shwartzman a optat pentru pneuri noi în turul 7, încercând o strategie alternativă venind la boxe foarte devreme în cursă.

În turul 11, liderul cursei Ilott s-a oprit pentru a-și schimba vechile anvelope moi cu unele medii. Deși schimbarea anvelopelor a fost realizata in timp scurt, britanicul a blocat masina, pierzând peste 15 secunde la boxe din cauza problemei. În turul următor, Schumacher s-a oprit si el la boxe pentru schimbul de pneuri, echipa Prema efectuând o schimbare reusita a pneurilor de pe mașina germanului.

În turul 23, Ilott a trecut de Shwartzman pentru a ocupa locul șase. În turul următor, și-a continuat munca si l-a depășit pe Louis Deletraz. Pe anvelopele sale mult mai noi, Zhou a trecut de Shwartzman în turul următor.

După doar două ture, Ghiotto a încercat o manevră de depășire asupra lui Lungaard pe care a executat-o ​​perfect în prima sicana. Ticktum l-a depășit și pe Shwartzman, care a ajuns doar al nouălea.

Între timp, Schumacher a controlat întreaga cursă în urma problemei lui Ilott în timpul opririi sale la boxa si a obtinut victoria fiind la doar 3 puncte de liderul clasamentului. Maine de la 12.10 este cursa de sprint unde grila se inverseaza. Schumacher va pleca de pe locul 8, iar cel de pe locul 8, Louis Deletraz va pleca de pe prima pozitie.