Mick Schumacher se alătură academiei Ferrari

Mick Schumacher, fiul campionului mondial de Formula 1 Michael Schumacher, s-a alăturat oficial programului pentru piloții juniori de la Ferrari.

Confirmarea a venit de la Ferrari, care a anunțat că Mick Schumacher se alătură programului Ferrari Driver Academy, iar în sezonul 2019 va concura în Formula 2 alături de colegii săi, Callum Ilott și Giuliano Alesi, precum și de Marcus Armstrong, Robert Shwartzman, Enzo Fittipaldi și Gianluca Petecof.

Mattia Binotto, care îl înlocuiește pe Arrivabene la șefia echipei Ferrari, a declarat, referindu-se la cooptarea lui Mick Schumacher: „Pentru cineva ca mine, care l-a cunoscut încă de la naștere, nu e nicio îndoială că primirea lui Mick la Ferrari are o semnificație emoțională specială. L-am ales pentru talentul lui și pentru calitățile umane și profesionale care l-au făcut să se remarce, în pofida vârstei fragede”.

Schumacher a spus că este „încântat” să se alăture Ferrari datorită legăturilor de familie, precum și a succesului și istoriei echipei.

Ca parte a accederii în Academie, Mick Schumacher va participa la două sesiuni de teste cu mașini de Formula 1 ale celor de la Ferrari în 2019.