Modificări în Marele Premiu al Braziliei din cauza cursei de sprint. Când va începe cursa de dumincă

Marele Premiu al Braziliei bate la ușă și, pentru a treia și ultima oară în acest sezon, va avea loc o cursă de sprint în timpul unui week-end de curse de F1. Asta înseamnă și un program ușor diferit.

După o săptămână liberă, echipele și piloții de Formula 1 se pregătesc pentru un alt weekend de Grand Prix, săptămâna aceasta. Sezonul este aproape de sfârșit. Au mai rămas doar două curse: cea din Brazilia și cea de la Abu Dhabi, înainte ca întregul padoc să se poată bucura de o binemeritată pauză de iarnă. Miza, însă, este încă mare.

Cursa de sprint din Brazilia

Ferrari și Mercedes se luptă încă pentru locul doi în clasamentul constructorilor și, având mai multe puncte de împărțit în cursa de sprint de pe circuitul Interlagos, Mercedes va fi încerca să domine aici. Un duel similar se va duce între Alpine și McLaren pentru locul patru, în timp ce Aston Martin și Alfa Romeo își dispută locul șase. Cei de la AlphaTauri și Haas se luptă pentru locul opt.

Anul acesta au fost programate trei weekenduri de curse sprint, dintre care două au avut loc deja. Pe circuiul de la Imola și în Austria, Max Verstappen a câștigat cursa sprint. La Spielberg, pilotul Red Bull a pierdut în fața lui Charles Leclerc.

Datorită diferenței de fus orra de patru ore, cursa de sprint va fi avea loc seara pentru telespectatorii europeni. Astfel, calificările de vineri au loc la ora 19:00, ora Marii Britanii (ora 21.00 ora României) iar sprintul începe la 19:30 (ora 21.30 ora României). Cursa de duminică va începe la ora 18:00, ora Marii Britanii (ora 20.00 ora României).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.