Monopostul Ferrari 2022, în „fază avansată de proiectare” – Binotto

Ferrari se prezintă super-competitiv la MP din Monaco, dar pregătirea pentru 2022 este mult „mai importantă”. Cel puțin așa spune șeful echipei din Maranello, Mattia Binotto.

Cu mai multă viteză sau nu la Monaco, echipa italiană pare să fie pe locul trei în cel mai bun caz, în acest an, ultimul sezon în condițiile actuale înainte de intrarea în vigoare a noilor reglementări. „Locul al treilea? Vom vedea la sfârșitul sezonului”, a declarat Binotto pentru La Gazzetta dello Sport. „Pentru noi, 2022 este mai important”.
„Va exista, de asemenea, o evoluție majoră a motorului, adaptându-l la combustibilii ecologici, știind că va fi înghețat timp de trei ani”, a continuat italianul.

„Suntem total concentrați pe monopostul 2022, în conformitate cu programul nostru. Este o mașină complet diferită de cea actuală și nu ne putem permite să pierdem nici măcar o săptămână de dezvoltare”, a adăugat Binotto.

Unii ar putea susține că fiecare sezon este la fel de important, în special pentru echipe de top precum Mercedes și Red Bull, care se află într-o luptă strânsă pentru titlu. Dar șeful Mercedes, Toto Wolff, a dezvăluit de curând că echipa va adăuga doar upgrade-uri „minuscule” la mașina sa din 2021 pentru restul sezonului.