Monoposturile Renault, descalificate de FIA de la MP al Japoniei

Renault a fost descalificată din Marele Premiu al Japoniei după o investigație a FIA ​​privind sistemul de frânare. Atât rezultatul lui Daniel Ricciardo, cât și cel al lui Nico Hulkenberg, au fost anulate. Totul a pornit de la un protest al celor de la Racing Point, care au susținut că Renault a folosit „un sistem de frânare automată prereglat”.

Rezultatele Renault din Marele Premiu al Japoniei nu vor fi mai fi valabile după ce FIA ​​a descalificat echipa ca urmare a sistemului de frânare ilegal. FIA a stabilit că sistemul de frânare Renault „constituie un ajutor în conducerea monopostului și, prin urmare, nu respectă Regulamentul sportiv FIA pentru Formula 1”.

„Sistemul de prereglare a sistemului de frânare acționează ca un ajutor pentru pilot. Administratorii notează că există o distincție clară între acest sistem și unul care oferă un control real al feedback-ului, care ar fi un substitut pentru abilitățile sau reflexele pilotului. Cu toate acestea, este în continuare un ajutor și, prin urmare, contravine reglementărilor”.

La MP al Japoniei, Ricciardo a terminat pe locul șase, iar Hulkenberg a terminat pe locul 10. Acum, echipa franceză va pierde nouă puncte în campionatul mondial de F1, păstrând diferența dintre ei și McLaren la 43 de puncte.

Renault poate ataca decizia celor de la FIA.

2 comentarii

  1. Post By victor L

    Peste tot exista `oţi, nu doar Romania e corupta :P

  2. Aberant!
    Un ajutor la sistemul de fanare este nepermis dar DRS care este un ajutor la depasiri este legal.
    Bine ca nu fac in totalitate cei de la FIA monoposturile echipelor.
    Nu-mi mai place F1. Extrem de multe restrictii iar spectacolul tinde spre ZERO!

Comments are closed.