Montezemolo atac dur la F1 şi la Ecclestone

Intrebat de ziaristi ce parere are legat de faptul ca Bernie Ecclestone a numit o gluma cererea depusa de Ferrari pentru a clarifica depasirea efectuata de Vettel asupra lui Vergne, acesta a raspuns:

„Ecclestone? Trebuie sa arati respect celor mai in varsta decat tine, in special atunci cand ei ajung in punctul in care ei nu isi mai pot controla proprile spuse. Oricum, batranetea este evident incompatibila cu anumite roluri si responsabilitati.”

„Sunt anumite lucruri care nu sunt cum trebuie in F1 si a venit momentul in care trebuie sa le clarificam acolo unde este cazul. Nu este acceptabil ca F1 sa nu mai transfere tehnologie masinilor noastre de strada. Partea de aerodinamica a devenit ceva ce nu are de a face cu cercetarea. Nu se poate numi sport acela in care nu mai exista teste pe pista. Ne-am pierdut rabdarea. Noi suntem producatori de masini, nu sponsori. Asa cum a spus si Ecclestone: asta este o gluma” a incheiat italianul de 65 de ani, presedintele grupului Fiat.

 

 

2 comentarii

  1. Foarte adevarat, formula 1 fara teste e ca si cum ai pune atleti de la alergare 100 m si asa mai departe sa alerge fara sa se antreneze deloc!

  2. Perfect de acord cu oficialul Ferrari. E o mare ticalosie ce se intimpla de cativa ani incoace in F1. Au tot modificat regulamentul si interesant ca modificarea aceasta a dus la aparitia unor nume noi care in trecut nici nu existau: BAR acum 4 ani si RBR in ultimii trei ani.
    Nu stiu ce minte creata a fost cel care a propus interzicerea testelor. Cele doua masini pe care le am in garaj (doua romburi) au primit tehnologie dezvoltata in F1 insa de cand dl. Ecclestone si acolitii lui au decis ca trebuie restrinse bugetele echipelor masinile de strada nu au mai primit nimic nou. De ce ? Pentru ca la monoposturile de azi nu mai poti investi in imbunatatirea motoarelor, nu mai poti testa deverse configuratii decit sa tot modifici aripa fata si spate. Insa masinile de strada nu au asa ceva. Deci le sint inutile dezvoltarile din F1. Pilotii de azi sint ca si soferii de duminica: vin la concursuri si se urca in masina vineri, se joaca pana duminica cu masinutele iar dupa asta nu se mai intimpla nimic. Nu e bine ce se intimpla. Ar putea limita bugetele echipelor la 300-350 mil euro dar sa faca fiecare echipa ce vrea cu banii. Sa fie permise testele. Sa poata testa cat vor si unde vor. E problema lor atat timp cat se incadreaza in buget.

Comments are closed.