Montezemolo spune că Barcelona este un moment important

Lucia di Montezomolo, presedintele Ferrari spune ca inovatiile pregatite pentru Barcelona sunt esentiale si ca se asteapta sa aiba un mare castig de pe urma lor.

„Am petrecut un timp indelungat cu tehnicienii nostri si ei sunt foarte increzatori, dar trebuie sa vedem ce au facut si ceilalti in acest timp. Ceea ce doresc este o masina mult mai competitiva in Spania ca apoi sa putem sa luptam in acest sezon. Asta este ceea ce am cerut fiindca avem un progam de dezvoltare incurajator dupa Spania” a declarat italianul.

El admite ca a fost dezamagit de inceputul de sezon avut si marturiseste: „am fost dezamagit de cum am inceput sezonul, nu ma asteptam la un start asa slab. De la inginerii nostri si din datele stranse am avut impresia ca avem o situatie mai buna. Una peste alta, din patru curse cu patru castigatori diferiti, una am castigat-o noi. Suntem acolo si acum trebuie sa facem un pas in fata si cu o masina mai buna si mai putin dificil de condus sa le dam incredere pilotilor nostri.”

In continuare vorbeste despre raportul de forte din F1, spunand ca au ramas in urma datorita importantei aerodinamicii. „F1 este intr-o evolutie constanta si de aceea am spus echipei ca in ultimii doi ani am fost putin izolati la Maranello, si ca avem nevoie de aer proaspat din afara. Noi suntem un producator de masini, pentru noi structura mecanica, motorul, cutia de viteze, sasiul, suspensiile sunt fundamentale. Aceste reguli de astazi din F1 insista intr-un mod gresit asupra importantei aerodinamicii si a facut din acest element principalul factor ce decide victoria sau infrangerea, dar asta si inseamna ca avem nevoie sa aducem in cadrul echipei mai multa experienta si competenta in domeniul aerodinamicii.”

El a incheiat spunand ca: „facem acest lucru si speram sa vedem un Ferrari imbunatatit in Spania si apoi in continuare sa imbunatatim masina fiindca ceea ce vreau este sa castigam.”