MP al Qatarului înlocuiește Australia în noiembrie. Contractul este pe zece ani

MP al Qatarului este cel care va înlocui Marelui Premiu al Australiei, din noiembrie. Formula 1 a completat în cele din urmă golul rămas după decizia Australiei, alegând din nou o cursă în Orientul Mijlociu.

MP australian, din noiembrie, a fost deja amânată, după ce și prima cursă a anului a fost anulată. Acest gol din noiembrie nu fusese acoperit până acum, dar Qatarul a fost ales ca un înlocuitor. Va fi prima cursă de F1 organizată vreodată în Qatar.

Țara care va găzdui Cupa Mondială FIFA în 2022 nu trebuie însă să creeze un nou circuit. Circuitul Internațional Losail avea deja o licență de gradul 1 și se află pe calendarul MotoGP din 2004. Cu toate acestea, acum va debuta pe calendarul F1.

Qatarul va deveni o oprire fixă ​​pe calendarul de F1, după cum confirmă acordul pe zece ani semnat de Liberty Media și autoritățile locale.

Prin urmare, cursa de la Losail va avea loc în week-endul 19-21 noiembrie și va fi a treia ultimă rundă a campionatului. Ea va fi urmată de etapa din Arabia Saudită și cea finală din Abu Dhabi.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.