MP al Stiriei câștigat de Hamilton. Ferrari, marea perdantă a cursei

Dublă pentru Mercedes la Marele Premiu al Stiriei, cu Lewis Hamilton care i-a luat fața lui Valtteri Bottas, și cu piloții de la Ferrari, Charles Leclerc și Sebastian Vettel, care s-au ciocnit în prima etapă și s-au retras. În ceea ce poate fi considerată o cursă simplă, în comparație cu MP al Austriei, plin de incidente, din weekendul trecut de pe Red Bull Ring, Hamilton a controlat aproape toată cursa, în timp ce Bottas a avut de dus o luptă palpitantă cu Max Verstappen, de la Red Bull, pentru locul 2, reușind în final să păstreze această poziție.

Verstapen a fost urmat de coechipierul său de la Red Bull, Alexandru Albon, ajuns pe locul 4.

Pornit din pole position, Hamilton a preluat controlul de la primul viraj, a păstrat supremația și după instituirea safety car-ului ca urmare a coliziunii dintre piloții de la Ferrari, a rămas, până la capăt, în frunte.
Orlando Norris de la McLaren a încheiat pe locul 5, după o serie de depăși spectaculoase la final și după ce a trecut inclusiv de Perez, care a suferit o defecțiune tehnică la aripa față.

Marea perdantă a cursei este scuderia Ferrari, ai cărei piloţi, germanul Sebastian Vettel şi monegascul Charles Leclerc, au abandonat după ce s-au acroşat în primul tur. Cei doi s-au atins după ce Leclerc nu a estimat corect distanțele, iar Vettel a suferit o avarie la aripa spate, în timp ce monegascul a avut defecțiuni la aripa față. Ambii au abandonat în cele din urmă la un interval de câteva tururi.

Valtteri Bottas rămâne însă liderul clasamentului general, după ce s-a impus săptămâna trecută în prima cursă a sezonului, găzduită de acelaşi circuit austriac.

Clasamentul final:

2 comentarii

 1. Post By victor L

  Necesita o corectura:
  – „Bottas a fost urmat de coechipierul său de la Red Bull, Alexandru Albon, ajuns pe locul 4.”
  Verstapen.

  1. Post By F1 Manager

   Mulțumim. Corectat!

Comments are closed.