MP din Monte Carlo

Charles Leclerc a optiunt prima clasare pe grila de start a MP din Monte Carlo dupa ce tot el a lovit masina in ultimele 20 de secunde ale calificarilor si a provocat un steag rosu, punand astfel capat calificarilor.

Max Verstappen era la jumatatea turului sau cel mai rapid cu 15 zecimi mai rapid decat turul sau precedent in care a fost mai lent cu 23 zecimi fata de monegasc. Comentariile pe forum sigur ca au fost diverse despre incidentul pilotului Ferrari. In ceea ce ne priveste, consideram ca Leclerc nu a comis intentionat acest incident. Olandezul a spus: „Asa e viata, prima pozitie era de atins pentru mine”. Toto wolff insa a cerut insa ca timpul obtinut pana in acel moment de pilotul care produce un incident ce conduce la afisarea steagului rosu in calificari sa fie sters. Hm.

Nico Rosberg l-a criticat pe fiul fostului sau coleg de echip, pe Mick Schumahcer dupa ce acesta a lovit masina in ultima sesiune de antrenamente si nu a mai luat startul in calificarile cursei. Unchiul sau insa i-a luat apararea, Ralf spunand ca nici care dintre ei doi nu au condus o masina asa de slaba ca cea a tanarului germanul.

In cursa este de urmarit ce va reusi sa faca Verstappen la start si ce strategie va adopta Hamilton pentru a ajunge pe podium.

Datorita masinii de siguranta care va iesi pe circuit in proportie de 95%, totul este posibil; poate chiar si pentru Alonso sa obtina puncte.