Nici, Hamilton, nici Verstappen! Vettel spune care este cel mai talentat pilot din F1

Sebastian Vettel a decis să-și încheie cariera în Formula 1, la vârsta de doar 35 de ani, în ciuda faptului că a terminat sezonul 2022 fiind declarat de mai multe ori „pilotul zilei”. Sebastian Vettel rămâne unul dintre cei mai buni piloți de Formula 1 din toate timpurile, devenind de patru ori campion mondial în perioada în care s-a aflat la Red Bull.

Germanul a câștigat patru campionate consecutive ale șoferilor cu Red Bull, înainte de o perioadă oarecum dezamăgitoare cu Ferrari, nereușind să anuleze dominația lui Lewis Hamilton la Mercedes.

Tânărul pilot a avut, de asemenea, câteva bătălii uimitoare cu Fernando Alonso și Michael Schumacher, dar Vettel spune că niciunul dintre ei nu a fost cel mai dur adversar al său în F1. Vettel a declarat că finlandezul Kimi Raikkonen este, în opinia lui, cel mai taelentat pilot cu care a împărțit vreodată o pistă de curse și pe care l-a avut co-echipier la Ferrari.

Cred că Kimi este cel mai mare talent natural pe care l-am întâlnit vreodată”, a susținut el. „Dacă ar exista o regulă de schimbare a mașinilor în fiecare zi, după doar zece zile, el ar fi peste ceilalți pentru că este foarte natural. Nu are nevoie de timp pentru a se adapta mașinii. Dacă îi dai un volan, știe ce să facă cu el”, a continuat el.

Kimi Raikkonen s-a retras sezonul trecut, după ce a fost pilot la Alfa Romeo, punând cruce unei cariere impresionante care l-a ajutat să câștige campionatul piloților din 2007. Finlandezul era cunoscut pentru dezinteresul față de orice altceva decât de curse, evitând orice interviuri sau apariții în mass-media. Vettel a sugerat că această atitudine l-a făcut pe Raikkonen un c-oechipier atât de bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.