Nico Rosberg, interzis în padocul F1 pentru restul sezonului pe motiv de nevaccinare

Fostul pilot de F1 Nico Rosberg nu va mai avea voie să intre în padocul F1 în acest sezon, deoarece nu este vaccinat împotriva COVID-19.

Campion mondial de F1 devenit vlogger, Rosberg a fost comentator și expert în sportul cu motor pentru unele televiziuni după ce a câștigat titlul de F1, în 2016, cu Mercedes. Pilotul german s-a retras din F1 la scurt timp după aceea.

Pentru acest sezon, regulamentul emis de organismul de conducere al F1, FIA, prevăd ca oricine intră în padoc, unde se află echipele, să fie complet vaccinat sau să aibă la mână o scutire medicală. Regulile se aplică membrilor echipei, jurnaliștilor precum și altor angajați.

„Nico Rosberg s-a vindecat de o infecție cu coronavirus și deține în prezent un certificat de recuperare. Își testează în mod regulat nivelurile de anticorpi și, la recomandarea medicului, nu are nevoie să fie vaccinat”, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Rosberg, Lena Siep.

„În plus, continuă să respecte toate măsurile de igienă și precauție. El respectă regulile F1 și continuă să-și îndeplinească îndatoririle de comentator pentru difuzorul britanic Sky”, a explicat Siep.

Rosberg a lucrat în sistemul remote pentru acoperirea curselor de F1 din acest sezon, inclusiv la cursa din Monaco.

Un comentariu

  1. FIA – imbecili naziști.

Comments are closed.