Nikita Mazepin primul pilot confirmat la echipa Haas

Înaintea Marelui Premiu Sakhir din acest sfarsit de saptamana, singura echipă americană din Formula 1, Haas, a anunțat că pilotul de Formula 2 Nikita Mazepin se va alătura echipei în 2021.

Haas a confirmat mai devreme că se va despărți de perechea sa actuală de piloți, Romain Grosjean și Kevin Magnussen. Echipa americană a anunțat acum că Nikita Mazepin va fi unul dintre pilotii pentru sezonul următor.

„A deveni pilot de Formula 1 este un vis de-a lungul vieții împlinit pentru mine”, a spus Mazepin. „Apreciez foarte mult încrederea acordată în mine de Gene Haas, Guenther Steiner și de întreaga echipă. Ofera ocazia unui tânăr pilot și le mulțumesc pentru asta. „Aștept cu nerăbdare să începem relația noastră împreună, atât pe pista, cât și în afara ei, și sunt în mod firesc dornic să-mi demonstrez abilitățile după un puternic sezon avut in Formula 2. „

Rusul în vârstă de 21 de ani concurează în prezent în Campionatul FIA de Formula 2 și se află pe poziția a șasea, cu două curse în acest sezon. El a câștigat până acum două curse F2 în 2020 și a obținut cinci podiumuri până acum.  Anterior, el a concurat în GP3, unde a terminat pe locul doi în clasamentul piloților în 2018, cu cinci victorii pe numele său. De asemenea, a participat la seria Renault 2.0 și FIA Formula 3 Campionatul European.