Noile limite de pistă impuse pentru MP din Emilia Romagna

Regulile privind limitele de pistă au fost anunțate de FIA ​​pentru MP din Emilia Romagna de la acest sfârșit de săptămână, după o deschidere a sezonului controversată, în care Lewis Hamilton și Mercedes au alergat constant pentru a obține un avantaj.

Hamilton a fugit de pe pistă la virajul 4 de cel puțin 29 de ori înainte ca comisarii de cursă să le spună piloților să nu mai abuzeze de limitele pistei din Bahrain în mijlocul cursei.

O altă controversă a apărut când Max Verstappen l-a depășit pe Hamilton pe pistă în același viraj, înainte de a i se spune să revină.

FIA a clarificat acum reglementările privind limitele pistei pentru Imola, anunțând că dacă un pilot iese de pe pistă de trei ori, va primi un steag alb-negru. Orice alte infracțiuni vor fi apoi raportate comisarilor de cursă.

Colțurile care sunt monitorizate sunt ieșirea din virajul 9, vârful virajului 13 și ieșirea din virajul 15. Nu există nicio referire la colțul final, ceea ce înseamnă că ultimul viraj nu va fi monitorizat.