Noua aripă față a celor de la Mercedes nu e legală

Mercedes a venit cu o nouă aripă față pentru monopostul W10, pentru Marele Premiu al Chinei, din weekend, dar informațiile oficiale sugerează că FIA a analizat-o, considerând-o ilegală. La fel cum, de altfel, s-a întâmplat și cu noile creații ale celor de la Red Bull și Williams.

„Auto Motorsport” și „Sport” informează că Mercedes va trebui să schimbe cea mai nouă aripă față, deoarece noua versiune pentru Shanghai nu respectă regulamentele F1. Și asta pentru că end-plate-ul este decupat prea mult, iar regulamentul prevede că end-plate-ul trebuie să acopere complet flapsul când este privit din lateral.

În plus, Mercedes a folosit versiunea „ilegală” a aripii în timpul FP1 și FP2, conform regulilor, echipele sunt obligate să conformeze și să folosească varianta legală doar pentru calificari și cursă.

Mercedes nu este prima echipă forțată să își schimbe aripa față actualizată. Red Bull și Williams au exploatat ceea ce părea a fi o breșă în regulament, însă au trebuit să-și schimbe conceptul în urma eliberării de către FIA ​​a unei directive tehnice.