Noul ulei de la Honda oferă avantaje Red Bull

În anul în care Honda își ia rămas bun de la F1, a reușit să livreze cele mai bune motoare  electrice. Se lucrează până la cele mai mici detalii: uleiul de motor este extrem de important și atât Red Bull Racing, cât și AlphaTauri au primit recent un upgrade, care se dovedește a funcționa pentru ambele echipe.

Red Bull Racing a condus ultimele două mari Grand-Prix-uri cu o versiune îmbunătățită a uleiului ExxonMobil pe care echipa îl folosește. Pentru această nouă formulă, producătorul de ulei a folosit componente noi, pe care a început să le experimenteze acum opt ani.

Potrivit ExxonMobil, noul ulei funcționează la temperaturi mai ridicate și există mai puține depuneri de reziduuri de ulei. Producătorul spune că acest lucru va duce la beneficii pe termen lung pentru Red Bull. „Aceștia sunt primii pași pentru a determina în ce măsură putem duce carburantul la temperaturi mai ridicate”, a declarat inginerul șef de la Red Bull, Paul Monaghan.

”Depinde de situație: putem controla temperatura prin răcire și facem asta pe baza a ceea ce ExxonMobil și Honda spun că este posibil. Uneori este nevoie de ceva mai multă răcire, alteori poate fi nevoie de mai multă încălzire”, a adăugat el. Cu toate acestea, Monaghan spune că rămâne de văzut în ce măsură noul ulei va aduce beneficii echipei.