„Nu sunt un plângăcios”

„Nu jelesc. Unii spun despre mine ca „el tot timpul se plange” de ceva, dar nu e asa. Este vorba despre a dezvolta o masina in timpul cursei si asta este ceea ce pilotii fac” a declarat Jenson Button pentru ziarul britanic Mirror.

„Daca conduci si nu spui nimic in intreaga cursa, inseamna ca gresesti. Daca te plangi de supravirajare, de subvirajare sau despre o alta problema, este ca sa imbunatatesti treaba in urmatoarea perioada a cursei. La oprirea de la boxe poti sa ridici temperatura in pneuri sau sa ajustezi aripa fata si sa pleci in cursa si astfel ar putea sa fie mai bine. Un pilot nu doar conduce masina, el face inginerie cu inginerii sai” a spus in continuare britanicul.

El a adaugat: „daca ai o problema atunci trebuie sa incerci sa o rezolvi in cursa. Nu astepti pana la sfarsit si apoi sa spui ca „in prima parte am avut o subvirajare accentuata”. Daca faci asta inginerii te intreaba de ce nu ne-ai comunicat acest lucru ca sa il putem rezolva la boxe?”

El a admis ca in ultimele curse nu s-a intamplat ceea ce vroia si faptul ca este pe pozitia a 8-a in clasament nu inseamna ca nu mai are sanse la titlul ci din contra este foarte increzator in sansele sale.

„Ultimele curse nu am obtinut rezultatele care mi-ar fi placut, dar mai sunt inca 13 curse inainte. Am avut 7 castigatori diferiti si nici un pilot nu este detasat fata de ceilalti. Asadar astept sa obtin un rezultat bun in acest sfarsit de saptamana ca sa pot sa lupt din nou pentru titlul de campion mondial dintr-o pozitie mai buna” a incheiat campionul mondial din 2009.