O rusine greu de descris „cursa” de la Spa-Franchorchamps

A plouat. A plouat mult si tare. Dar era vorba ca pe pista se afla asa intitulatii „cei mai buni piloti din lume”.

Daca sunt cei mai buni piloti din lume, ar trebuii sa stie sa gestioneze situatia si cu o vizibilitate minima si cu balti pe pista. Daca se avanta mai mult decat le permite si boasele le sunt mai mari decat creierul, sau mai functionale, inseamna ca nu sunt nici pe departe cei mai buni piloti din lume.

Iar Formula 1 sub „indrumarea” FIA a devenit o adunatura de birocrati cu mii de reguli si paragrafe, ca sa acopere orice situatie, mai putin ce a pilotajului efectiv. Reguli stupide ca cea prin care Vettel a fost penalizat pentru locul 2 obtinut la Silverstone fiindca nu a mai avut 1litru de benzina in plus, in masina. Dai amenda echipei, dar ce are pilotajul cu asta? Nu de aceea a iesit pe locul 2 germanul, fiindca nu avea 1 litru de carburant mai mult in masina.

Tocmai pe baza acestor mii de reguli s-au plans oficialii ca nu puteau nici cum amana cursa pe a doua zi. „Avem pagini intregi care ne interzic asta” a declarat Masi, directorul tehnic. Aruncati la cos paginile alea intregi atunci.

Fiasco total cursa din Belgia! Fiasco si prin simularea celor 2 ture parcurse in spatele masinii de sigurana necesare ca sa se acorde jumatate din puncte. Cand toata lumea spera sincer ca va avea loc un start, fie el si lansat.

Rusine Formula 1, rusine FIA, rusine pilotii. Lasati-ne in pace cu „siguranta este prioritatea numarul 1”. Sa le spune asta celor ce lucreaza intr-o mina pe 3000 lei/luna si altor zeci de meserii riscante si platite mizerabil.