Ocon: Alpine, o echipă care s-a ”transformat radical”

După podiumul obținut duminică de Fernando Alonso la MP din Qatar, Esteban Ocon spune că echipa Alpine s-a „transformat radical” de la începutul sezonului 2021. Alpine, care a concurat anterior sub marca Renault, este pe cale să termine pe locul cinci în campionat, pentru al treilea sezon consecutiv, după ce a obținut 25 de puncte în Qatar.

Totul se datorează cursei din Qatar, în care Alonso a obținut locul 3, co-echipierul său, Ocon, ajungând pe locu al cincilea. Aceasta este cea mai bună revenire a campaniei Alpine, după marea surpriză pe care a oferit-o Esteban Ocon, în august, când a câștigat Marele Premiu al Ungariei.

„Au fost progrese uriașe, acum, de la începutul anului și față de anul trecut”, a spus Ocon.

„Văd o echipă complet transformată, o echipă unită și avem o presiune mare din partea șefilor. Laurent Rossi și Luca de Meo. Ei sunt concurenți la fel de mult ca și noi. Ne susțin cu toată puterea”, a adăugat Ocon. El a continuat să-l laude pe Alonso după ce spaniolul a devenit primul pilot de peste 40 de ani care a marcat un podium în aproape un deceniu.

”Știu câtă muncă depune, cât de motivat este și acum, la vârsta lui, câtă experiență are și cât de mult a realizat în acest sport. Este mai mult decât impresionant”, a comentat el.