Ocon are undă verde pentru a se alătura echipei Renault la testul de la Abu Dhabi

Esteban Ocon se va alătura oficial echipei Renault luni, 2 decembrie, și va participa la testul de la Abu Dhabi post-sezon, pe circuitul Yas Marina.

Pilotul francez a semnat pentru Renault în august, dar, având în vedere rolul său de la Mercedes, în calitate de pilot de probă și rezervă, nu era clar când i se va permite să se mute oficial la echipa din Enstone. Anul trecut, lui Daniel Ricciardo nu i-a fost permis să ia parte la testul cu Renault de la Abu Dhabi post-sezon din cauza contractului său cu Red Bull, care nu a expirat până la sfârșitul anului 2018.

Acum însă, se pare că Renault și Mercedes au ajuns la un acord pentru a-i permite lui Ocon să înceapă activitatea la Renault, odată cu finalul sezonului campionatului mondial de Formula 1 2019, care va avea loc la Marele Premiu Abu Dhabi, din 1 decembrie.

Ocon (23 de ani) îl înlocuiește pe Nico Hulkenberg în linia de piloți Renault din 2020, alături de Ricciardo.

„Suntem foarte fericiți să lucrăm cu Esteban pentru următoarele două sezoane”, a declarat Cyril Abiteboul, directorul echipei Renault. „De-a lungul carierei sale în F1, Esteban a cunoscut suișurile și coborâșurile sportului și a înțeles pe deplin necesitatea de a profita de toate șansele posibile”