OFICIAL: Binotto demisionează din funcția de director al echipei Ferrari

Ferrari a confirmat că directorul echipei de Formula 1, Mattia Binotto, va părăsi echipa la sfârșitul anului.

Această plecare a făcut obiectul unor speculații în ultimele zile după ce presa italiană a raportat că Bonotto i-a prezentat demisia președintelui Ferrari, John Elkann.

Într-o declarație publicată de echipă marți dimineață, Ferrari a spus că „a acceptat demisia lui Mattia Binotto, care va părăsi rolul de director al echipei Scuderia Ferrari, pe 31 decembrie”. „Cu regretul pe care acest lucru îl implică, am decis să-mi închei colaborarea cu Ferrari”, a anunțat Binotto. „Cred că este corect să fac acest pas în acest moment, la fel de greu cum a fost să iau această decizie. Părăsesc o echipă pe care o iubesc, din care fac parte de 28 de ani, cu seninătatea care vine din convingerea că am depus toate eforturile pentru a atinge obiectivele stabilite”, spune Binotto.

„Las o echipă unită și în creștere. O echipă puternică, pregătită să atingă cele mai înalte obiective și căreia îi doresc tot binele pentru viitor. Aș dori să mulțumesc tuturor oamenilor de la Gestione Sportiva care au împărtășit cu mine această călătorie, cu dificultăți, dar și cu mari satisfacții”.

Echipa a precizat că un înlocuitor al lui Binotto urmează să fie anunțat anul viitor, procesul fiind deja în derulare.

Binotto a făcut parte din echipa Ferrari în timpul campionatelor în care concura legendarul pilot Michael Schumacher, la începutul anilor 2000. A devenit șef al departamentului de motoare în 2013 și a fost înlocuit de James Allison ca director tehnic în 2016. În 2019 a fost promovat ca director al echipei Scuderia, succedându-i lui Maurizio Arrivabene.