Oficialii F1 confirmă că Marele Premiu al Ungariei, dacă se va ține, va fi fără suporteri

În cazul în care Marele Premiu al Ungariei va merge mai departe anul acesta, oficialii curselor de F1 au confirmat, vineri, că acesta se va face fără suporteri.

Șefii F1 lucrează în prezent la un calendar revizuit pentru sezonul 2020, după ce pandemia de Covid-19 a provocat un lanț de amânări sau anulări ale curselor în prima jumătate a anului.

CEO-ul F1, Chase Carey, a anunțat la începutul acestei săptămâni că se speră ca sezonul să poată începe în iulie, cu Marele Premiu al Austriei.

Dar, pentru că guvernele din întreaga lume continuă să restricționeze adunările mari de oameni, Carey a precizat că ar putea fi nevoie de ca unele curse să fie organizate fără suporteri.  În paralel, șefii de la Silverstone au confirmat, luni, că dacă Marele Premiu al Marii Britanii se va ține, va fi cu ușile închise, adică fără niciun suporter.

Vineri a venit rândul oficialilor Marelui Premiu al Ungariei să anunțe același scenariu pentru cursa de la Budapesta, care este programată pentru 2 august, după ce guvernul maghiar a interzis orice eveniment implicând peste 500 de spectatori până pe 15 august. Decizia a fost necesară pentru a proteja sănătatea fanilor și a personalului circuitului, spun oficialii MP al Ungariei.