Oscar Piastri, viitorul co-echipier al lui Verstappen la Red Bull?

Fostul proprietar al echipei de F1 Jordan, Eddie Jordan, l-a desemnat pe debutantul McLaren, Oscar Piastri, drept următorul co-echipier al lui Max Verstappen la Red Bull.

Australianul a impresionat de când a făcut pasul în F1 în acest sezon, iar ritmul său de calificare în ultimele două curse din Ungaria și Marea Britanie a fost suprinzător de bun, terminând pe locul al treilea la Silverstone și al patrulea pe circuitul de la Hungaroring. Deși nu a prins un loc pe podium, Piastri și-a asigurat două locuri în top-5 pentru a sublinia mișcarea făcută de McLaren de a-l aduce în locul lui Daniel Ricciardo.

„Lucrul care mi-a atras interesul a fost acest tip, Piastri”, a spus Jordan pentru TalkSport.

„Nu a mai fost niciodată pe această pistă până acum, poate o dată în cursele de juniori, și pentru ca el să iasă și să concureze împotriva lui Max… Trebuie urmărit unde va merge pentru că cred că există ceva senzațional acolo. Sunt pur și simplu uimit de acest copil. Cred că va fi unul dintre șoferii la care m-aș uita să-l provoc pe Max în viitor”, a comentat Eddie Jordan.

Piastri vs Verstappen?

Poziția lui Sergio Perez la Red Bull este incertă având în vedere forma slabă din acest sezon care l-a lăsat la 110 de puncte diferență de Verstappen în clasamentul piloților F1. Revenirea lui Ricciardo la AlphaTauri l-a promovat într-o poziție puternică pentru a reveni la echipa din Milton Keynes, dar Jordan crede că Piastri ar fi mai potrivit. „Este manageriat de vechiul meu partener Mark Webber și am văzut cum l-a adus la McLaren”, a explicat Jordan. „Nu voi fi surprins dacă va exista un loc disponibil la Red Bull și dacă el [Piastri] va fi adus aici”, afirmă Jordan.