Participarea Mercedes în F1 va fi decisă prin vot

Decizia participarii echipei Mercedes in Formula 1 dupa acest sezon ar putea fi supusa votului actionarilor companiei pana la sfarsitul acestui an. Aceasta pretinde respectatul comentator francey Jean Louis Moncet in editorialul sau din Auto Plus.

Desi Norbert Haug nega deunazi ca Mercedes este pe cale de a parasi competitia fiindca nu i se acorda aceleasi conditii in semnarea acordului Concorde ca si rivalilor de la Ferrari, McLaren si Red Bull, se pare ca lucrurile sunt cu adevarat complicate.

Dar sursa lui Moncet pare foarte bine informata si declara: „directoratul Mercedes va vota incetarea programului F1 la sfarsitul lui 2012 si implicit Mercedes AMG nu va semna acordul Concorde oferit de Bernie Ecclestone”. Sursa a mai adaugat ca majoritatea actionarilor se vor opune continuarii companiei Mercedes in Formula 1 atat cu propria echipa cat si ca furnizor de motoare pentru McLaren si Force India.

„Viitorul echipei Mercedes este de asemenea legat de veniturile obtinute din investitii si sponsorizari precum si de modul in care se va incheia lupta cu Ecclestone” a mai spus sursa mentionata.