Pe fondul informației privind plecarea lui Binotto de la Ferrari, apar primele indicii privind înlocuitorul său

Numele lui Ross Brawn, directorul general al sporturilor cu motor pentru Formula 1, a fost asociat de o revenire la echipa Ferrari, pe fondul zvonurilor că Mattia Binotto va fi eliminat. La începutul acestei luni, în presa italiană a apărut o informație care spunea că Binotto va părăsi echipa la sfârșitul anului 2022. Raportul mai spunea că va fi înlocuit de Frederic Vasseur, care conduce în prezent operațiunile de F1 ale Alfa Romeo. Ferrari a reacționat, afirmând că afirmația este „total lipsită de temei”, dar zvonurile s-au intensificat după Marele Premiu de la Abu Dhabi.

Cotidianul La Stampa susține acum că Brawn este în cărți pentru o revenire la conducerea echipei. Anterior, Brawn a fost director tehnic la Ferrari și a făcut parte din echipa care a asistat la cele cinci titluri consecutive câștigate de Michael Schumacher.

În ultimii ani, Brawn a fost director general pentru F1 al sporturilor cu motor. Gazzetta dello Sport relatează că, în cazul aducerii lui Vasseur, acesta va dori un pilot numărul 1 și unul numărul 2 la echipă, ceea ce ar putea fi o veste proastă pentru Carlos Sainz.