Penalizarea primită de Alonso la MP al SUA a fost anulată. Spaniolul revine pe locul 7 în clasament

Penalizarea primită de pilotul Alpine, Fernando Alonso, la Marele Premiu al Statelor Unite, a fost anulată. În consecință, Alonso va fi reinstalat pe locul șapte în clasament, după ce coborâse pe locul 15 după aplicarea pedepsei de 30 de secunde.

Alonso a fost penalizat cu 30 de secunde la Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite, în urma unui protest formulat de echipa Haas.

Spaniolul a primit o penalizare de 30 de secunde și a încheiat cursa pe locul 7, pierzând cele două puncte aferente și ajungând astfel pe locul 15 în clasament, din cauza faptului că a condus o maşină care nu era sigură, după ce oglinda din dreapta a fost avariată într-o coliziune cu Lance Stroll (Aston Martin) şi apoi i-a căzut când a încercat să-l depăşească pe Kevin Magnussen (Haas). Haas a protestat, cu succes, argumentând că ar fi trebuit ca pilotul să primească un steag negru și portocaliu în timpul cursei și să-l oblige astfel să intre la boxe pentru reparații.

Alpine a încercat să protesteze, la rândul său, pe motiv că protestul Haas a fost depus după termenul alocat, însă a fost respins de comisarii de cursă exact pe același motiv.

Echipa din Enstone a declanșat rapid procesul Dreptului de Revizuire, argumentând că depunerea protestului era „imposibilă” în 30 de minute, așa cum prevede Codul Sportiv Internațional.

În acest caz, s-a aflat că Haas a fost sfătuită de un oficial FIA în Controlul Cursei că echipa are la dispoziție o oră pentru a-și depune protestul, nu 30 de minute, așa cum se prevede în articolul 13.3.5 din Codul Sportiv Internațional FIA.

De asemenea, Alpine a susținut că formularea Codului Sportiv Internațional, în special utilizarea cuvântului „imposibil” în articolul menționat mai sus, înseamnă că protestul inițial al celor de Haas nu ar fi trebuit acceptat. De asemenea, Alpine a susținut că un reprezentant FIA nu poate acorda unui concurent permisiunea de a încălca ISC.

”Comisarii de cursă acceptă argumentul echipei Alpine, conform căruia cuvântul „imposibil” stabilește o ștachetă foarte înaltă și că, retrospectiv, această ștachetă foarte înaltă nu a fost îndeplinită în acest caz”, se arată în raport.

„În consecință, se stabilește acum că decizia comisarilor de cursă de admite Protestul inițial nu este admisibilă și, prin urmare, Decizia din Documentul 61 este anulată. Nu se aplică nicio penalizare pentru Mașina 14, iar Clasificarea Finală ar trebui modificată și republicată”, spune raportul.

Ca urmare, Alonso va fi reinstalat pe locul șapte, fiind inițial clasat pe locul 15 după aplicarea pedepsei de 30 de secunde.

5 comentarii

 1. Aceasta înseamnă că se modifică și punctajele din SUA pentru concursul dvs?!

 2. Post By Purcarus Florin

  Asa ar trebu…

 3. Post By F1 Manager

  7. Rezultatele luate în calcul în cadrul concursului F1 Manager sunt cele afişate pe site-ul oficial al Formulei 1 imediat dupa încheierea evenimentelor oficiale. Modificarile ulterioare a clasamentelor oficiale apărute în urma eventualelor contestaţii depuse de echipe, a deciziilor luate de comisarii de cursă sau din orice alt motiv după încheierea oficială a unui eveniment nu se iau în considerare.

  https://playf1.net/ro/rules

 4. Nu mi se pare corect, deoarece Alonso a terminat cursa pe locul 7, si a fost depunctat in urma contestatiei HAAS. De ce acea contestatie s-a luat in considerare iar cea data de Alpine care i-a readus punctele nu o mai luati in considerare?
  In trecut in acest joc se punctau pilotii exact cum au terminat cursa si nu dupa sesizari ulterioare.

 5. Post By F1 Manager

  In mod normal punem rezultatele imediat cum se afiseaza. Insa de cand punctam cel mai rapid schimb de pneuri acela il aflam a doua zi si punem ce este pana in acel moment. Nu te poti juca cu o baza de date su sute de intrari asa simplu.

Comments are closed.