Penalizarea primită de Vettel la Monza îl aduce la un pas de suspendare

Sebastian Vettel a primit trei puncte și a ajuns la 9 puncte penalizare în ultimele 12 luni, după incidentul de la Marele Premiu al Italiei. Un nou incident similar în următoarele curse riscă să-i aducă pilotului german suspendarea.

Incidentul a avut loc în turul 6, după ce Vettel a pierdut controlul mașinii în virajul Ascari, a revenit periculos în fața lui Lance Stroll și l-a lovit pe canadian. Acesta din urmă, la rândul său, l-a pus într-o situaţie neplăcută pe Pierre Gasly. Pentru asta, Vettel a primit un stop and go de 10 secunde și a încheiat pe locul 13.

În raportul oficial, comisarii de cursă au considerat că acesta a fost „un incident periculos”. Motiv pentru care Vettel a primit o pedeapsă stop and go de 10 secunde plus cele trei puncte de penalizare la licență.

Dacă un pilot acumulează 12 puncte de penalizare într-o perioadă de 12 luni, acesta primește interdicție automată de mai participa la o cursă.„Am pierdut partea din spate”, a spus Vettel comentând greșeala de la MP al Italiei. ”Așa, pur și simplu. Evident că nu sunt fericit. După aceea, cursa a fost, evident, pierdută”.

Comisarii de cursă au remarcat că Stroll „a părăsit pista din cauza ciocnirii” cu Vettel, dar acesta a simțit că este nesigur, punându-l într-o situație neplăcută pe Gasly pe pistă.

Un comentariu

  1. Tot mai mult Seb e in umra lui Charles.
    La fel ca si la RB cu Richi …
    Campion de carton!

Comments are closed.