Pentru Ferrari, ciocnirea Vettel / Leclerc din 2019 este „norocoasă”

Șeful Ferrari, Mattia Binotto, spune că echipa de Formula 1 este „norocoasă” că Sebastian Vettel și Charles Leclerc s-au ciocnit în acest sezon, la MP al Braziliei, pentru ca astfel să poată clarifica ce este necesar pentru 2020.

Binotto consideră că piloții săi au o relație bună, dar au existat momente tensionate între Vettel și Leclerc în primul sezon în calitate de coechipieri, deși nu asta a dus la o ciocnire la Marele Premiu al Braziliei de duminică.

Piloții Ferrari s-au ciocnit spre finalul cursei, după ce Leclerc l-a depășit pe Vettel și nu a mai ținut volanul drept, a virat spre stânga și l-a acroșat pe Leclerc cu roata în cursa până la Descida do Lago.

La începutul anului 2019, Binotto spunea că menținerea lui Vettel și ascensiunea lui Leclerc au fost un „lux”, iar în Brazilia el a insistat că încă crede acest lucru. „Sunt încă convins că este un lux pentru că amândoi sunt piloți foarte buni”, a spus el. „Amândoi reprezintă un impuls sau un reper unul pentru celălalt. Am văzut că se îmbunătățesc în timpul sezonului. Seb în a doua jumătate, cu siguranță, a fost foarte rapid”, a adăugat șeful Ferrari.

„Ce s-a întâmplat în Brazilia, aș spune că este un noroc, deoarece acum vor exista oportunități pentru a clarifica cu ei, pentru anul viitor, ce nu trebuie să se mai întâmple”.