Perez cel mai rapid la Baku, Hamilton complet demoralizat

Sergio Perez a marcat cel mai rapid timp general în timpul unei zile de deschidere plină de incidente, la MP al Azerbaidjanului.

Ambele sesiuni de antrenament de vineri au fost reduse la o oră, în loc de 90 de minute, așa cum se obișnuia.

Înaintea cursei de la Baku, care va avea loc duminică, Sergio Perez și-a subliniat încrederea tot mai mare în Red Bull, terminând cel mai repede în a doua sesiune de antrenamente. În care, din nou, Lewis Hamilton și-a manifestat frustrarea.

Pe cursele cu pneuri moi, cu consum redus de combustibil, în jurul circuitului orașului Baku, Perez a terminat cel mai rapid cu 0,101sec în fața coechipierului său, Max Verstappen, cu un tur de un minut 42,155s, deși olandezul a fost cel mai rapid în primele două sectoare.

Cu toate acestea, Verstappen s-a plâns că RB16B este diferit „noaptea și ziua”, în primul rând din cauza lipsei de echilibru, în comparație cu ceea ce a experimentat în FP1 la finalul căruia a fost cel mai rapid.

Red Bull, a fost de asemenea, cea mai rapidă în cursele mai lungi din a doua jumătate a sesiunii.

Carlos Sainz de la Ferrari, a fost al treilea în clasamentul final, terminând cu 0,128 sec în urma lui Perez. Coechipierul său, Charles Leclerc, al doilea cel mai rapid în spatele lui Verstappen în FP1, a lovit o barieră TecPro la virajul 15.

În cazul Mercedes, așa cum s-a întâmplat la Monaco, a fost o altă sesiune de antrenamente în care campionii actuali s-au confruntat cu probleme. La un moment dat, un Hamilton demoralizat a strigat la radio: „Nu voi merge mai repede”.

Hamilton a terminat sesiunea a doua de antrenamente pe locul 11, iar coechipierul său, Valtteri Bottas, pe 16.