Pierre Gasly rămâne la Alpha Tauri și în 2021

Performanțele lui Gasly din ultima perioada au dus la sugestii că acesta ar putea reveni la echipa Red Bull anul viitor – după ce a fost retrogradat după 12 curse în 2019 – dar echipa a precizat că nu intenționează să facă o schimbare în acest sens.

Înaintea Marelui Premiu Emilia Romagna din acest weekend de la Imola, AlphaTauri a anunțat că Gasly va rămâne în 2021 la echipa.

„Sunt extrem de fericit să continui cu Scuderia AlphaTauri încă un sezon”, a spus Gasly. „Anul acesta merge foarte bine și suntem pe drumul cel mai bun pentru sezonul nostru din istoria echipei. Simt că avem o relație foarte puternică, am reușit să profităm de fiecare ocazie care ne-a venit, cea mai bună a fost la Marele Premiu al Italiei.”

„Câștigarea primei mele curse de Formula 1 la Monza a fost un moment cu totul special pentru mine și a fost extraordinar să obțin o a doua victorie în istoria echipei, așa că sunt foarte mândru de asta. „Voi face maximum pentru a împinge echipa și a-mi asuma toată responsabilitatea de a o aduce cât mai departe posibil”.

Directorul echipei AlphaTauri, Franz Tost, s-a declarat „încântat” că Gasly va rămâne la Faenza pentru 2021 și și-a exprimat speranța că va rămâne sub umbrela Red Bull și în viitorul apropiat.

„De când s-a întors la echipă anul trecut, a arătat în mod constant performanțe extrem de bune obținând două podiumuri, cu un al doilea loc în Brazilia în 2019 și o victorie la cursa de acasă de casa a echipei la Marele Premiu al Italiei din acest an”, a spus Tost.

Identitatea coechipierului lui Gasly pentru sezonul viitor rămâne neclară pentru moment.